Fas, 2030 Dünya Kupası’nı organize etmek için İspanya ve Portekiz’in daha önce açıkladığı ortak adaylığa dahil olacağını duyurdu.
Merhaba Haber Merkezi
Ruanda’nın baÅŸkenti Kigali’de düzenlenen Afrika Futbol Konfederasyonu’nun (CAF) ödül töreninde Fas EÄŸitim ve Spor Bakanı Åžakib Benmoussa tarafından okunan Fas Kralı 6. Muhammed’in mesajında, Fas’ın İspanya ve Portekiz ile birlikte 2030 Dünya Kupası’nı organize etmek için ortak adaylık sunacağı belirtildi.
Fas resmi haber ajansı MAP’ın haberine göre, Kral 6. Muhammed, İspanya-Portekiz-Fas ortak adaylığının “Afrika ve Avrupa arasında, Akdeniz’in güneyi ve kuzeyi arasında, Afrika, Arap ve Avrupa-Akdeniz dünyaları arasında bir birliÄŸi temsil edeceÄŸini” savundu.
Fas Kralı’nın mesajında, 2030 Dünya Kupası adaylığı için ayrıca “Afrika ve Avrupa’nın en iyilerini bir araya getirecek, deha, yaratıcılık, deneyim ve kaynakların bir ittifakını gösterecek bir adaylık” ifadesi kullanıldı.
Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda 4. olarak tarihi bir baÅŸarı elde eden Fas Milli Takımı’nı da kutlayan Kral 6. Muhammed, ülkesinde futbolu “baÅŸarı ve sürdürülebilir bir insani kalkınma olarak gördüklerini” kaydetti.
Fas Kralı mesajında, “Futbol bir tutku ve yaratıcı yeteneÄŸin ifade ediliÅŸ tarzı olmanın yanı sıra gelecek vizyonu, verimli ve ÅŸeffaf yönetim ve altyapı ile insan sermayesine yatırımdır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
İspanya ve Portekiz geçtiÄŸimiz yıl 2030 Dünya Kupası için ortak adaylık kararı alırken, İspanya BaÅŸbakanı Pedro Sanchez ve Portekiz BaÅŸbakanı Antonio Costa Ukrayna’nın da buna dahil olması için destek verdiklerini açıklamıştı.
Ancak son dönemlerde İspanya, Portekiz ve Fas’ın ortak adaylık için görüşmeler yürüttüğüne iliÅŸkin iddialar basında yer almıştı.
2030 Dünya Kupası’nı organize etmek için Arjantin, Åžili, Uruguay ve Paraguay’ın da ortak adaylığı bulunurken turnuvaya ev sahipliÄŸi yapacak ülkenin 2024’te duyurulması bekleniyor.









