Mehmet Bozkurt’un ayakkabı tamircisi dükkânı Geislingen’de kapılarını son kez açtı. Bir meslek değil, bir emek hikâyesi sona erdi.
Yaşar TAN (Geislingen)
Geislingen an der Steige’de 30 yıl boyunca ayakkabı tamirciliği yapan Mehmet Bozkurt, mesleğine ve mahallesine veda etti. Ancak kapanan yalnızca bir dükkân değil; yılların emeği, güveni ve dostluğu oldu.
1990’ların başında Türkiye’den Almanya’ya göç eden Mehmet Bozkurt, Geislingen’de açtığı küçük tamir dükkânında ayakkabılara can verdi. Ama o yalnızca ayakkabı onarmadı; anılara, dostluklara, hatıralara da ustalıkla dokundu.
“Mehmet Usta” olarak tanınan Bozkurt’un güler yüzü, dürüstlüğü ve işine duyduğu saygı, sadece müşterilerinin değil, tüm mahallenin takdirini kazandı. Onu tanıyanlar için o bir zanaatkâr olduğu kadar bir dost, bir abi, adeta ailenin bir parçasıydı.
Son gün, dostlarla vedalaştı
Bozkurt, 30 yılın ardından dükkânının kapısını son kez kapattı. Ancak bu veda sessiz olmadı. Yıllar boyunca onun elinden geçen, yolu dükkânına düşen onlarca insan o gün oradaydı.
Bazısı gözyaşlarıyla vedalaştı, bazısı sarılarak teşekkür etti. Kimileri ise son bir anı olsun diye onunla hatıra fotoğrafları çektirdi. O anlarda sadece bir iş yeri değil; bir dönemin dayanışması, güveni ve emeği de geride kaldı.
Mehmet Bozkurt, Geislingen’de sadece bir ayakkabı tamircisi olarak değil, kentin hafızasında iz bırakan, sevgiyle anılan bir insan olarak hatırlanacak. Çünkü bazı insanlar işlerini bıraksalar da bıraktıkları izler asla silinmez.
30 yıl boyunca verdiği emek için Mehmet Usta’ya mahalle halkı teşekkür ediyor:
Geislingen seni unutmayacak.









