Almanya’nın önde gelen üç insan hakları kuruluÅŸu, hükümetin ırkçılık ve aşırı saÄŸcılıkla mücadele konusunda yeterince çaba göstermediÄŸini bildirdi.
Merhaba Haber Merkezi
Amadeu Antonio Vakfı, Göçmen Örgütleri Konferansı (BKMO) ve İnsan Hakları Grubu (BMB) tarafından yapılan ortak açıklamada, “Koalisyon hükümeti sorunları ciddiye alıyor. Ancak ortada stratejik bir konsept yok ve koalisyon anlaÅŸmasında yer alan tedbirlerin birçoÄŸu henüz uygulamaya konulmadı.” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, aşırı saÄŸ ile aşırı saÄŸcı grupların, Almanya’da demokrasi ve güvenliÄŸe yönelik en büyük tehdidi oluÅŸturduÄŸu vurgulandı.
Almanya’da mültecileri, göçmenleri, Yahudileri ve Müslümanları hedef alan saldırıların önlenmesi için daha güçlü tedbirler alınması çaÄŸrısında bulunulan açıklamada, “Aşırı saÄŸcı propaganda ve ÅŸiddetin yarattığı tehlikeler azalmamış, aksine artmıştır. Mülteci barınaklarına yönelik son saldırılar bunun sadece bir örneÄŸidir.” deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.
Açıklamada, hükümetten ırkçılıkla mücadele için ortak strateji geliÅŸtirmek üzere sivil toplum örgütleriyle iÅŸ birliÄŸini artırması, yapısal ırkçılık sorununu ele almak üzere bir “katılım yasası” kabul edilmesi talebinde bulunuldu.










