Fransa DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron’un, Filistin’in tanınması konusunda daha önce yaptığı açıklamasını yineleyerek, ülkesi için “Filistin Devletini tanımanın tabu olmadığını” belirtti.
Lemoine, Dışişleri Bakanlığının haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İşgal altındaki Batı Åžeria’da Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Filistinlilere uyguladığı ÅŸiddetin kınanması gerektiÄŸini daima dile getirdiklerini vurgulayan Lemoine, söz konusu ÅŸiddetin 2 devletli çözüm perspektifini zayıflattığını kaydetti.
AA’da yer alan habere göre, Christophe Lemoine, daha önce Macron’un yaptığı benzer bir açıklamaya da atıfta bulunarak, Filistin Devletini tanımanın bir tabu olmadığını, bunun, iÅŸe yaracağı zaman yapılması gerektiÄŸini ifade etti.
İsrail ile Hamas arasındaki ateÅŸkese uyulmasını istediklerini belirten Lemoine, “Bundan sonra bizim için önemli olan ikinci etap, Gazze’ye insani yardımın girmesi. Bunun devam etmesini umuyoruz, çünkü Filistin halkının acil ihtiyacı var.” diye konuÅŸtu.
Lemoine, Tel Aviv hükümeti ve Lübnan arasındaki ateÅŸkes anlaÅŸması kapsamında İsrail askerlerinin 26 Ocak’tan önce Lübnan’ın güneyinden çekilmesi gerektiÄŸini hatırlatarak, tarafları bu anlaÅŸmaya uymaya çağırdı.
ABD ve Avrupa BirliÄŸi (AB) arasında olası bir ticaret savaşına iliÅŸkin Lemoine, “Ne Avrupalıların ne de ABD’lilerin iki kıta arasında bir ticaret savaşı çıkmasında çıkarı yok.” dedi.
Macron, 16 Åžubat 2024’te, Filistin Devletini tanımanın tabu olmadığını belirtmiÅŸti.








