Augsburg`ta 23 Nisan coÅŸkusu

Her yıl olduğu gibi Augsburg’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yine Augsburg Türk Veliler Derneği tarafından başarıyla düzenledi.

Merhaba (Augsburg)

Özel süslenen Waldorf Okulunda program Saygı DuruÅŸu ve İştiklal Marşı ile baÅŸlarken, VTE BaÅŸkanı Ufuk Sayın konuÅŸmasında baÅŸta çocuklar olmak üzere tüm misafirleri selamladı. Ardından Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Murat Özalkaya ile minik Azra Arı konuÅŸmaları ile 23 Nisan’ın anlamını anlatan konuÅŸmalar sundular. VTE dernek yönetim kurulu ve dernek üyeleri tarafından 27. kez yapılan etkinliÄŸe çok sayıda misafir katılırken, yüz elliye yakın çocukta renkli gösterilir sundular.

Augsburg Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Koordinatör Öğretmeni Yasemin Koç tarafından sunulan programa tüm öğretmenler Emine Kuzu Akkaya, Derya Oruç ve Neslihan Barutçu’da öğrencileri ile destek verdiler. Hem Türk, hem de birçok ülke vatandaşı çocuklarının sundukları ÅŸarkılar, ÅŸiirler, danslar ve gösteriler bu özel günü daha da anlamlı kıldı. Çocuk boyama, balon sanatçısı, dondurma ve yemek standı, çizgi film kahramanı Sonic gösterisi ile rengarenk geçen bir günde tüm misafirler bu güzel günün tadını çıkardılar. Etkinlikte VTE Augsburg Türk Veliler DerneÄŸi Halk Dansları Ekipleri ve Hocaları Hüseyin Yıldız ve Bahadır Karabina, Glühwürmchen, Bobingen Halk Dansları Ekibi, piyano resitali ile Alper Çamdan, Unterhaltungsshow Augsburg dans gösterisi, ÅŸiiri ile Hatice Yavuz, Hip Hop Dans Gösterileri ile Polat ve Narin KardeÅŸler, Augsburg İstiklal Marşı Yarışması Birincisi Eymen İncidelen ve Muhammet TürkeÅŸ Sarı sahne aldılar. Etkinlik beraber okunan marÅŸlarla sona erdi.

Protokolda VTE ikinci başkanı Ülkühan Cedimoğlu, Augsburg Süryani Cemaatinden Deniel Akgüç, Augsburg CHP Sorumlusu Aydın Aslan, Aichach Okul Aile Birliğinden Yasemin ve İlyas Özkan, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Ali Osman Aslaner ve 3. Başkanı Pervin Bahar Erdem, Augsburg Alparslan Türkeş Ülkü Ocağı Yönetim Kurulundan Yıldıray Sarı, Augsburg Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulundan Murat Ortaköy, ina Yaşlılara Yardımlaşma Ağı’ndan Nevin Sayın katılımlarıyla destek verdiler.