Bu yıl Dünya Çocuk Günü, Geislingen’de güneşli bir havada ve büyük bir coşkuyla kutlandı. Çocuklar, neşeyle dolu unutulmaz bir öğleden sonra yaşadı. Saat 13.00 ile 17.00 arasında etkinlik alanı, her yaş grubuna hitap eden renkli ve çeşitli oyunlarla adeta bir şenlik alanına dönüştü.
Yaşar Tan (Geislingen)
Özellikle Kreativwerkstatt, DİDF Gençliği ve birçok derneğin sunduğu etkinliklerin çeşitliliği dikkat çekiciydi. El işi atölyeleri, heyecan verici oyunlar ve etkileşimli aktiviteler sayesinde herkes için keyifli bir şeyler sunuldu. Çocukların yüzlerindeki parlayan gülümsemeler, hem eğlendiklerini hem de yeni arkadaşlıklar kurduklarını gösteriyordu.
Standların birçoğu, çocukların yaratıcılıklarını sergileyebileceği popüler buluşma noktalarına dönüştü. Hayal gücü ve yaratıcılıkla dolu dünyalarına dalan çocukları izlemek gerçekten etkileyiciydi. Geislingen’deki Dünya Çocuk Günü etkinliği, yalnızca çocuk olmanın neşesini değil, aynı zamanda birlikte olmanın ve güzel anılar biriktirmenin önemini de vurguladı.
Günün sonunda, dans grupları sahne aldı ve enerjik performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Sihirbaz gösterisi çocuklara kahkaha dolu anlar yaşattı. Çeşitli oyunlarda ödüller kazanan çocuklar, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Etkinlik boyunca büyükler ve küçükler için lezzetli yiyecek ve içecekler de sunuldu.
Geislingen’in yeni Belediye Başkanı Ignazio Ceffalia, bu anlamlı günde çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti.










