DİDF’te yeni başkan Alev Bahadır oldu

DİDF, 24. Genel Kongresi sonrası yeni yönetimini belirledi; genel başkanlığa Alev Bahadır seçildi, açık hava festivali hazırlıkları da başlatıldı.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), 14-15 tarihlerinde gerçekleştirdiği 24. Genel Kongresi’nin ardından yeni yönetimini oluşturdu. 4-5 Nisan’da Köln’de yapılan yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı tamamlandı. Yedi kişilik yürütme kurulunun belirlenmesiyle birlikte federasyonun yeni genel başkanı Alev Bahadır oldu.

Yeni başkanın geçmişi

1989 yılında Mannheim’da doğan Alev Bahadır, 15 yaşında DİDF Gençlik çalışmalarına katıldı. Bir dönem merkez yönetim kurulu üyeliği yapan Bahadır, 2022 yılından bu yana DİDF Yönetim Kurulu üyesi olarak görev alıyordu. Heidelberg Üniversitesi Semitik Diller ve Etnoloji Bölümü mezunu olan Bahadır, yaşamını Köln’de sürdürüyor.

1980 yılında çatı örgütü olarak kurulan DİDF, Almanya genelinde 30 üye derneği bünyesinde barındırıyor.

Açık hava festivali hazırlıkları başladı

Yönetim kurulu toplantısında federasyonun iki yılda bir düzenlediği ve gelenekselleşen açık hava festivali için de hazırlıkların başlatıldığı duyuruldu. 13 Haziran Cumartesi günü Köln Tanzbrunnen’da gerçekleştirilecek festivalin programında Yeni Türkü, Gaye Su Akyol, Agire Jiyan, Mustafa Özarslan ve Grup Kontrast yer alacak.

Almanya genelinden katılımın beklendiği festivale katılmak isteyenlerin bölgedeki DİDF dernekleriyle iletişime geçebileceği belirtildi.