Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Ekperikpe Ekpo, Afrika’yı Avrupa pazarına baÄŸlayacak Nijerya-Fas Gaz Boru Hattı Projesi’nin inÅŸasına 2024’te baÅŸlanmasının beklendiÄŸini belirtti.
AA (Abuja)
Nijerya Haber Ajansının (NAN) haberine göre, Bakan Ekpo, Fas’ın Abuja Büyükelçisi Moha Tagma’yı baÅŸkent Abuja’daki Petrol Kaynakları Bakanlığı binasında kabul etti.
Görüşmede, Trans-Atlantik boru hattı projesinin tamamlanmasına yönelik işbirliği ve kararlılık ile diğer ortak projeler ele alındı.
Ekpo, Nijerya-Fas Gaz Boru Hattı Projesi’nin geçtiÄŸi Afrika ülkelerinin doÄŸal gaz kaynaklarının paraya çevrilmesini arttıracağını ve aynı zamanda Avrupa’ya yeni bir alternatif ihracat yolu sunacağını belirtti.
Projenin inÅŸasına 2024’te baÅŸlanmasının beklendiÄŸini kaydeden Ekpo, Nijerya’nın projeye hazır ve ilgili olduÄŸunu ifade etti.
Büyükelçi Tagma da bu projenin amacının sadece gaz taşımak değil, aynı zamanda boru hattının geçtiği ülkelerin kalkınması için fırsatlar sunmak olduğunu söyledi.
Fas ile Nijerya arasında 2018’de imzalanan doÄŸal gaz boru hattı inÅŸası anlaÅŸmasıyla Fas baÅŸta olmak üzere, Batı Afrika ile Avrupa ülkelerinin doÄŸal gaz ihtiyaçlarının karşılanması ve Afrika ülkelerinin sanayi alanında kalkınması hedefleniyor.
Yaklaşık 5 bin 600 kilometre olacak boru hattı, Nijerya’dan baÅŸlayarak Benin, Togo, Gana, FildiÅŸi Sahili, Liberya, Sierra Leone, Gine, Gine-Bisau, Gambiya, Senegal ve Moritanya’dan geçerek Fas’a ulaÅŸacak.









