İtalya’nın Sicilya bölgesinin güneybatı açıklarında aktifliÄŸi henüz belirlenmemiÅŸ 3 deniz altı volkanı bulundu.
Merhaba Haber Merkezi
The Guardian’ın haberine göre ABD, İngiltere, Almanya, Yeni Zelanda ve Malta’daki çeÅŸitli üniversitelerde görevli araÅŸtırmacılar, Sicilya’nın güneybatı açıklarındaki deniz tabanını inceledi.
Araştırmacılar incelemelerinde 3 yeni yanardağ keşfetti.
Çevredeki deniz tabanından 150 metre yükseklikte olduğu keşfedilen 3 volkanın, en az 6 kilometre genişliğinde olduğu belirlendi.
Söz konusu volkanların, 2019’da İtalya Ulusal OÅŸinografi ve Uygulamalı Jeofizik Enstitüsü (OGS) tarafından keÅŸfedilen volkan serisinin parçası olduÄŸu saptandı.
OGS ekipleri, 16 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde bölgede yaptıkları çalışmalarda volkanik taş örnekleri topladı.
AraÅŸtırmacı Dario Civile, 3 yanardağın bulunmasını “Akdeniz deniz tabanı hakkında yapılan önemli bir keÅŸif” olarak tanımladı.
Bölgede hidrotermal faaliyetler saptadıklarını ancak volkanların aktif olduğunu belirlemek için hala çok erken olduğunu belirten Civile, öncelikle ekiplerin topladığı volkanik taş örneklerini incelemelerini ve bu bağlamda sismik profiller çıkarmaları gerektiğini ifade etti.









