e-Devlet Kapısı’nda kullanıcı sayısı 60 milyonu geçti

CumhurbaÅŸkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi BaÅŸkanı Ali Taha Koç, her geçen gün içeriÄŸi ve kalitesi geliÅŸen e-Devlet Kapısı’nda kullanıcı sayısının 60 milyonu geçtiÄŸini bildirdi.

CumhurbaÅŸkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi BaÅŸkanı Ali Taha Koç, AA muhabirine, e-Devlet Kapısı’nın, vatandaÅŸların iÅŸlemlerini hızlı ve güvenli yapabildikleri Türkiye’nin dijital ara yüzü olduÄŸunu söyledi.

Özellikle Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021’de tüm dünyayla Türkiye’de de elektronik hizmetlere olan ihtiyacın net olarak anlaşıldığını belirten Koç, salgın döneminde vatandaşın ve iÅŸ dünyasının ihtiyaç duyduÄŸu hizmetlerin dijitalleÅŸtirilmesi sayesinde e-Devlet Kapısı’nın kullanımının katlanarak arttığını dile getirdi.

Koç, e-Devlet Kapısı’nın kurulduÄŸu günden bu yana vatandaÅŸların iÅŸlerini kolaylaÅŸtırdığına dikkati çekerek, şöyle konuÅŸtu:

“Salgın dönemiyle e-Devlet Kapısı’nın önemi de arttı. e-Devlet Kapısı, sadece salgın gibi olaÄŸanüstü zamanlarda iÅŸleri kolaylaÅŸtırmakla kalmadı, aynı zamanda vatandaÅŸlarımızın zamandan da tasarruf etmelerini saÄŸladı. e-Devlet Kapısı saÄŸladığı kolaylıklar ve tasarruflar sayesinde Dijital Türkiye yolunda atılan en büyük adım olduÄŸunu her geçen gün ispatlamaya devam ediyor.”

Bu süreçte vatandaÅŸların pek çok iÅŸlemini evinden çıkmadan e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleÅŸtirdiÄŸini vurgulayan Koç, 2008’de hayata geçirilen uygulamada bugün 886 kuruma ait 6 bin 665 dijital hizmet sunulduÄŸunu ifade etti.

“Bugün itibarıyla kullanıcı sayısı 60 milyonu geçen e-Devlet Kapısı çok daha güçlü bir ÅŸekilde yoluna devam ediyor.” diyen Koç, bu kullanıcı sayısının e-Devlet kullanıcısı olabilecek 15 yaÅŸ üstü nüfusun yüzde 91’ine tekabül ettiÄŸini bildirdi.

“BütünleÅŸik hizmet” çalışması

e-Devlet Kapısı’ndaki hizmetleri tekil birer hizmet olmaktan çıkarıp bütünleÅŸik hizmet formuna taşıma gayretinde olduklarını belirten Koç, ÅŸunları kaydetti:

“Araçlarım, Çalışma Hayatım, İkametgahım gibi bütünleÅŸik hizmetlerle vatandaÅŸlarımızın hayatını kolaylaÅŸtırıyoruz. BütünleÅŸik hizmetlerimiz vatandaÅŸlarımız tarafından yoÄŸun bir ÅŸekilde kullanılıyor. 2020 yılında açılan Araçlarım bütünleÅŸik hizmeti bugüne kadar 310 milyondan fazla kullanıldı.”

Avrupa Komisyonunun 2022 yılı e-Devlet Kıyaslama Raporu’nda da bütünleÅŸik hizmetlerinden “İkametgahım” ve “Araçlarım” hizmetlerinin iyi uygulama örnekleri arasında sayıldığına iÅŸaret eden Koç, e-Devlet üzerinden yapılan anket çalışmasında, buradan yararlanan vatandaÅŸların yüzde 95’inin verilen hizmetlerden memnun kaldığı bilgisini verdi.

Koç, e-Devlet Kapısı’nın kurulduÄŸu günden itibaren etkin bir ÅŸekilde kullanıldığına dikkati çekerek, burasının etkin, hızlı, güvenilir ve memnuniyet oranları yüksek bir ÅŸekilde kullanılmaya devam edeceÄŸini sözlerine ekledi. (AA)