Siemens Energy, rüzgar enerjisi iÅŸtiraki Siemens Gamesa’da yıllardır sorunlarla ve milyarlarca dolarlık kayba neden olan zorluklarla mücadele ediyordu
Merhaba Haber Merkezi
Alman hükümeti, Siemens Energy’nin sipariÅŸ defterini korumak için ÅŸirkete 7,5 milyar euro garanti saÄŸlayacağını bildirdi.
Almanya Ekonomi ve Ä°klim Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, Siemens Energy’nin sipariÅŸleri tamamlamasına yardımcı olmak için diÄŸer paydaÅŸlarla yapılan anlaÅŸmanın bir parçası olarak Alman hükümeti tarafından ÅŸirkete 7,5 milyar euro garanti saÄŸlanacağı belirtildi.
Açıklamada, hükümet garantisinin özel bankalar ve diÄŸer paydaÅŸlarla mutabakata varılan toplam 15 milyar euroluk paketin bir parçası olduÄŸu, garantide Siemens Energy’nin yatırımcılarına ödediÄŸi temettülere ve yöneticilerine verdiÄŸi ikramiyelere de durdurma getirmesi istendiÄŸi ifade edildi.
Özel bankaların Siemens Energy’e 12 milyar euro deÄŸerinde garanti vermesinin beklendiÄŸi aktarılan açıklamada, Siemens Energy’nin ise diÄŸer kaynaklardan 3 milyar euro daha talep edeceÄŸi bildirildi.
Siemens Energy tarafından yapılan açıklamada ise Alman hükümetinin Siemens Energy’e verdiÄŸi açık destekten ve enerji dönüşümünü baÅŸarıya ulaÅŸtıracak projelerin hızlı bir ÅŸekilde uygulanmasına yönelik kararlılığından memnuniyet duyulduÄŸu belirtildi.
Siemens Energy, rüzgar enerjisi iÅŸtiraki Siemens Gamesa’da yıllardır sürekli olarak sorunlarla ve milyarlarca dolarlık kayba neden olan zorluklarla mücadele ediyordu.
Alman şirket, geçen ay 109 milyar euroluk sipariş defterinin korunmasına yönelik garantilere erişim sağlamak amacıyla ortak bankalar ve federal hükümet de dahil olmak üzere çeşitli taraflarla ön görüşmeler yaptığını açıklamıştı.
Siemens Energy’nin akut likidite sorunları bulunmuyor. Söz konusu garantiler, Siemens Energy’nin bankadan projeler için aldığı kredileri daha pahalı hale getirmeyi veya kredilerin iptal senaryosunu engellemeyi amaçlıyor.
Siemens Energy, aÄŸustos ayında yaptığı açıklamada, Siemens Gamesa’daki arızalı türbinler ve karlı olmayan sözleÅŸmelerle ilgili artan sorunlar nedeniyle bu yıl 4,5 milyar euro net zarar beklediÄŸini duyurmuÅŸtu.
Bu arada, Alman hükümetinin garantisinin ardından, Siemens Grubu’nun hisseleri yüzde 2,7 ve Siemens Energy’nin hisseleri yüzde 2,6 deÄŸer kazandı.