Almanya İçişleri Bakanı Faeser, siber güvenlik şefini görevden aldı

Almanya İçiÅŸleri Bakanı Nancy Faeser’ın, Rus istihbaratıyla iliÅŸkili bir dernekle baÄŸlantıları olduÄŸu iddialarının ardından Federal Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Dairesi (BSI) BaÅŸkanı Arne Schönbohm’u görevden aldığı bildirildi.

Merhaba Haber Merkezi

Alman Haber Ajansı DPA’nın İçiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü’ne dayandırdığı haberde, Faeser, İçiÅŸleri Bakanlığına baÄŸlı bir kurum olan BSI’nın BaÅŸkanı Schöhnbohm’un görevden alındığı belirtildi.

Bakanlığın, basında çıkan iddiaların ardından ülkedeki en önemli siber güvenlik dairesinin başkanının tarafsızlığına kamu güveninin kalmadığını gerekçe gösterdiği aktarılan haberde, iddiaların Bakan Faeser ile kurum yönetimi arasındaki güveni de etkilediği ifade edildi.

Haberde, bundan bağımsız olarak Schönbohm hakkındaki iddiaların etraflıca inceleneceği ve kapsamlı şekilde değerlendirileceği, inceleme sonuçlanana kadar Schönbohm için masumiyet karinesinin geçerli olduğu kaydedildi.

Schönbohm’un kurucusu olduÄŸu “Almanya Siber Güvenlik Konseyi” adlı derneÄŸe üye bazı biliÅŸim ÅŸirketlerinin, Rus istihbaratıyla baÄŸlantıları olduÄŸu iddia edilmiÅŸti.

Bild gazetesi, Arne Schönbohm’un kurumundaki çalışanlara, derneğin etkinliklerine katılmayı yasakladığını ancak kendisinin bir ay önce söz konusu derneğin etkinliğinde konuşma yaptığını ileri sürmüştü.