Almanya’da 2024 yılında ülke içinde 131 bin 391 siber suçun gerçekleÅŸtiÄŸi, aynı yıl kaynağı belirsiz ya da baÅŸka bir ülke kaynaklı olabileceÄŸi tahmin edilen 201 bin 877 siber suçun tespit edildiÄŸi bildirildi.
Federal İçiÅŸleri Bakanı Alexander Dobrindt ve Federal Kriminal Polis TeÅŸkilatı (BKA) BaÅŸkanı Holger Münch, Berlin’de düzenledikleri basın toplantısında 2024 Siber Suç Durum Raporu’nu kamuoyuyla paylaÅŸtı.
Dobrindt, siber saldırıların muazzam bir zarar potansiyeline sahip olduÄŸunu, ekonomi, devlet ve toplum için bir tehdit oluÅŸturduÄŸunu, jeopolitik çatışmaların dijital alana giderek yayıldığını gözlemlediklerini ve Almanya’da hibrit tehdidin belirgin bir ÅŸekilde arttığını tespit ettiklerini söyledi.
Finansal ve siyasal amaçlı siber gruplar arasındaki sınırların giderek bulanıklaÅŸtığını belirten Dobrindt, “Alman kolluk kuvvetleri ve BKA son aylarda siber suçlarla baÅŸarılı bir ÅŸekilde mücadele etme yeteneÄŸine ve kapasitesine sahip olduÄŸunu gösterdiler. Artan tehdit karşısında, siber suçları takip etme ve aydınlatma becerilerimizi geliÅŸtirmek ve daha da güçlendirmek istiyoruz.”
BKA Başkanı Holger Münch ise artan siber saldırı tehdidine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu saldırılar ÅŸirketlerin varlığını tehdit edebilir, kamu yönetimini felç edebilir hatta toplu taşıma ÅŸirketlerinin müşterilerini etkileyebilir. Uluslararası olarak koordineli önlemlerimizle, geçen yıl bir kez daha pes etmediÄŸimizi ve artan tehdide etkili polis önlemleriyle karşı koyduÄŸumuzu gösterdik.”
Federal Siber Suç Durum Raporu’nda, 2024 yılında ülke içinde 131 bin 391 siber suçun gerçekleÅŸtiÄŸi, aynı yıl kaynağı belirsiz ya da baÅŸka bir ülke kaynaklı olabileceÄŸi tahmin edilen 201 bin 877 siber suçun tespit edildiÄŸi bildirildi.
2024’te Almanya genelinde 950 ÅŸirket ve kurumun polise fidye yazılımı vakaları bildirdiÄŸi, bunların “suçluların fidye almak için verileri kopyalayıp ÅŸifrelediÄŸi” ciddi siber suçlar olduÄŸu ifade edildi.
Finansal olarak güçlü ve prestijli şirketler ile kurumların da siber suçluların odağında olduğu ancak, bu saldırılar nedeniyle savunmasız hale gelen küçük ve orta ölçekli işletmelerin de ciddi şekilde etkilendiği kaydedildi.
Bitkom DerneÄŸinin 2024 yılında gerçekleÅŸtirdiÄŸi bir araÅŸtırmaya göre, Almanya’da siber saldırıların neden olduÄŸu hasarın 178,6 milyar euroya ulaÅŸtığı ve bu rakamın 2023 yılına oranla 30,4 milyar euro artış gösterdiÄŸi anlamına geldiÄŸi belirtildi.










