Almanya’da “Son KuÅŸak” (Letzte Generation) adlı çevre grubunun eyleminden dolayı Münih Havalimanı, yaklaşık iki saat süreyle kapatıldı.
İklim aktivistleri, geçtiğimiz 18 Mayıs’ta da sabah erken saatlerde havalimanına girerek piste ellerini yapıştırdı.
Güvenlik önlemleri nedeniyle havalimanı tamamen kapatıldı. Yaklaşık iki saat sonra iki pistten biri, ardından diğeri hava ulaşımına yeniden açıldı.
Aktivistleri pistlerden çıkarmak üzere çok sayıda güvenlik gücü olay yerine sevk edildi.
“Son KuÅŸak” grubundan yapılan açıklamada, Münih Havalimanı’nda 6 kiÅŸinin ellerini asfalta yapıştırdığı ve hava ulaşımını engelledikleri bildirildi.
Açıklamada, eylemde “Sorun hükümettir. Bizim tatilimiz deÄŸil.” yazılı pankart açıldığı belirtildi.
Federal Polis Teşkilatından yapılan açıklamaya göre 8 aktivist, güvenlik çitini keserek 4 noktadan havalimanına girmeye çalıştı.
Bu kiÅŸilerden 2’si bu bölgede gözaltına alındı, diÄŸerleri ise piste girdi.
Bu arada, 8 aktivistin gözaltına alındığı bildirildi.
Almanya İçiÅŸleri Bakanı Nancy Faeser, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, bu tür suç eylemlerinin hava trafiÄŸini tehlikeye attığını ve iklimin korunmasına zarar verdiÄŸini belirtti.
Bakan Faeser, bu eylemlerin hoş görülmediğini ve öfkeye neden olduğunu ifade etti.
Faeser, polisin hızla müdahalesini överek, faillerin yargılanması ve havalimanındaki güvenlik önlemlerinin kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi.
Almanya’da “Son KuÅŸak” adlı çevreci grup, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸine dikkati çekmek amacıyla çeÅŸitli kentlerde ellerini caddelerdeki asfalta yapıştırarak araç kuyruklarının oluÅŸmasına neden oluyor.
Aktivistler, daha önce de müzelerde sergilenen eserlere ellerini yapıştırmış, tablolara domates çorbası ve patates püresi fırlatmıştı.
Foto: ArÅŸiv










