Almanya’da Saarbrückenli futbolcu Dennis Erdmann’a ırkçı söylemlerinden dolayı 8 hafta men cezası.
Merhaba Haber Merkezi
Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Spor Mahkemesi, 3. Lig ekiplerinden Saarbrücken’de forma giyen Dennis Erdmann’a, ırkçı söylemlerde bulunduÄŸu gerekçesiyle ceza verdi.
DFB’den yapılan açıklamaya göre, Erdmann, sportmenliÄŸe aykırı davranışından dolayı 8 hafta men ve 3 bin eoro para cezasına çarptırıldı. Erdmann’ın, 25 AÄŸustos’ta Magdeburg’a karşı oynanan lig maçında rakiplerine ırkçı söylemlerle hakaret ettiÄŸinin kanıtlandığı ifade edildi.
DFB Spor Mahkemesi Başkan Yardımcısı Stephan Oberholz, hiçbir şekilde ırkçılığa ve ayrımcılığa müsamaha göstermediklerini, bundan dolayı da oyuncuya yüksek ceza verdiklerini dile getirdi.
Oberholz, “Bizim için iddialar delillerle doÄŸrulanmıştır. Fubolcu Erdmann’ın yaptığı açıklamaları hakemin veya diÄŸer Saarbrückenli oyuncuların algılamamış olması, söylenmediÄŸi anlamına gelmiyor. Magdeburglu tüm tanıkların kasıtlı yalan beyanda bulunduklarına ve Dennis Erdmann’a karşı bir komplo olduÄŸuna iliÅŸkin hiçbir kanıt yok.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Erdmann’ın ise mahkemede suçlamaları reddettiÄŸi aktarıldı.
Son gelişme: Mahkeme dün kararı 8 haftadan 6 haftaya indirdi.










