Die Linke Federal Almanya Milletvekili Gökay Akbulut, Heidelberg’den Stuttgart’a giderken hızlı trende ırkçı faşistlerin saldırısına uğradı; kafasına bira şişesi atıldı ve cinsel tacize uğradı.
Enver Enli (Mannheim)
Gökay Akbulut, Sol Parti’den Türkiyeli bir Bundestag milletvekili, kendi ifadesine göre bir tren yolculuğunda futbol taraftarlarının saldırısına uğradı. Politikacı bu olayı Instagram’da kamuoyuyla paylaştı. Akbulut’un açıklamasına göre, Stuttgart’a giden bir trende bulunuyordu ve trende büyük ölçüde VfB Stuttgart taraftarı olduğu düşünülen birçok erkek yolcu vardı. Bu kişiler kendisini defalarca cinsel taciz etmiş ve ırkçı hakaretlerde bulunmuş, bir grup ise yüksek sesle AfD sloganları atmış.

Akbulut, olayları kaydettiğinde, bir adamın başına bira şişesi fırlattığını ifade etti. Şokta olduğunu, hızlıca trenden indiğini ve polise haber verdiğini belirtti. Hastanede tedavi edilen yaralarının ciddi olmadığını aktardı.
Bu olayın ardından Akbulut, mevcut göç tartışmalarını sert bir şekilde eleştirdi: “Göçün her şeyin kötülüğü olarak gösterildiği hararetli bir toplumsal ortam, göç geçmişine sahip insanlara yönelik bu tür saldırıları mümkün kılıyor,” diye yazdı paylaşımında.

Gökay Akbulut, saldırıyı Instagram ve Facebook hesabından dün paylaşarak şunları yazdı:
“Dün akşam IC’deki aşırı sağcılar tarafından hakarete ve saldırıya uğradım. Heidelberg’deki bir etkinlikten sonra trenle Stuttgart’a gittim. Tren erkek futbol taraftarlarıyla doluydu. Kalabalık arabaların arasından sırt çantam ve çantamla ilerlemek zorunda kaldım. Defalarca cinsel tacize uğradım ve ırkçı hakarete uğradım. Bir koltuk bulduğumda ilk başta rahatladım. Arkamda sürekli bağıran, şarkı söyleyen ve AfD sloganları atan bir grup adam oturuyordu. Çağrılar arttıkça grubun fotoğraflarını çekmeye ve kayıt almaya başladım. Daha sonra gözlüklü bir adam kafama bira şişesi fırlattı. Tren Stuttgart istasyonuna yanaştığında hemen inmek istedim. Şok içindeydim, çığlık atıp polisi aradım. Hastanede tedavi altına alındım. Şans eseri yaralarımın durumu ciddi değil.
Göçün her şeyin kötülüğü olarak yansıtıldığı hararetli toplumsal ruh hali, göçmen kökenli insanlara yönelik bu tür saldırıları mümkün kılıyor. Başta Birlik (CDU-CSU Birliğini kastediyor) olmak üzere demokratik partilerdeki tüm politikacılar, üsluplarını yumuşatmaya ve çağımızın zorluklarına objektif yanıtlar aramaya davet ediliyor. Artık siyasi sağın taleplerini benimsemek yerine ırkçılığa ve aşırı sağcılığa karşı net bir duruşa ihtiyacımız var. Ülkemizdeki durum son derece tehlikelidir ve tutumlu bir politikayı gerektirmektedir. (Spor kulübü) VfB Stuttgart’tan ayrıca gelecekte kendi saflarındaki bu tür aşırı sağcı taraftarlarla nasıl başa çıkmak istediğini açıklığa kavuşturması istiyoruz.”