Ulm Tohum Kültür Merkezi 45. Yıl Şöleni coşkuyla kutlandı

“Ulm Halk Ocağı’ndan Tohum Kültür Merkezi’ne Bu Tarih Bizim” şiarıyla Tohum Kültür Merkezi’nin 45. Yıl Gecesi muhteşem bir programla gerçekleştirildi. TİP Milletvekili Barış Atay da geceye müzik grubu Mengene ile katıldı.

Merhaba Haber Merkezi

Ulm ve geniş çevresinin en köklü Türkiyeli göçmen örgütlenmelerinden olan, Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF)’e bağlı Tohum Kültür Merkezi (TKM) Ulm, 45. yılını büyük bir şölenle kutladı. Zengin programın hazırlandığı gece için, dernek üye ve yönetimi yoğun çalışma sürdürdü.

            TİP’li Milletvekili Barış Atay da şölene katıldı. Sanatçı Barış Atay ve Nihat Mugil’in yer aldığı Mengene Müzik Grubu’nun yanı sıra, Grup Umada Haykırış ve Onur Olgun’un sahne aldığı etkinlikte, TKM tarihini anlatan sinevizyon gösterimi de yapıldı. Eselsberg Mehrzweckhalle’de, pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen geceye 400 civarında katılım oldu.

            Melis ve Ozan adlı gençlerin sunum ve açılışıyla başlayan gece, devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla devam etti. Yeni Demokratik Gençlik (YDG) adına konuşan Nergis “Gençlik olarak, özgür bir gelecek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

            Sanatçı Onur Olgun, müziği ve şarkılarıyla geceye katılanları coşturdu. Sanatçının şarkılarına kitle de eşlik etti. Daha sonra kürsüye çıkan Tohum Ulm’un Başkanı Hasan Çelik’in konuşması özetle şöyle: “45. Yıllık tarihimize emek verenleri, emektarları yitirdiklerimiz ve kadınlarımızın emekleri özellikle teşekkür ediyorum. 1974’te başlayan örgütsel çalışmalar o dönemin sol, demokrat ve devrimcilerin ortak çalışması ile adımlar atıldı. 1975 yılındaki birinci kongre sonrası 1976’da ilk dernek lokali açıldı. Türkiye’deki devrimci mücadelenin yeniden hareketlenmesi ile beraber Kaypakkaya düşüncesini savunan devrimcilerin çabasıyla 1977’deki ikinci kongrede Ulm Halk Ocağı, ATİF üyesi oalrak yoluna devam etme kararı aldı. O tarihten beri kesintisiz bir şekilde anti-emperyalist anti-fasist mücadele devam etti. Bugün Ulm’da önemli bir demokrat ve devrimci çevrelerin mevzisi olmaya devam ediyor. Zor günler bizleri bekliyor. Ama bunları aşmak için bu çatı altında tüm farklılıklar ve renklerimizle birlikte yürümek zorunluluktur…”

            Müzik Grubu Umuda Haykırış’ın sahnede yerine almasıyla salondaki coşku arttı. Grup tarafından yapılan konuşma yoğun alkış alırken, “Maden Ocağı” adlı şarkıya sahne programına başladı. Tüm kitle, alkışlarla tempo tutarak ve birlikte söyleyerek, büyük bir coşkuyla şarkıya gruba eşlik etti.

            Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) adına, ATİK Genel Başkanı Süleyman Gürcan da bir konuşma yaptı. Gürcan, Bartın-Amasra’daki maden ocağı kazasına değinerek, bunun kaza değil, bizzat katliam olduğunu söyledi. Almanya ve Avrupa’daki gelişmelere ve mücadeleye uzunca değinen Yılmaz, Türkiye halklarıyla dayanışma mücadelesinin öneminin de altını çizdi.

Grup Mengene ve TİP Milletvekili Barış Atay

            Yine özellikle hayatlarını kaybeden dernek üyelerinin de yer aldığı, 45 yılın anlatıldığı sinevizyon gösterisi esnasında, kitlede duygulu, hüzünlü olduğu kadar, zaman zaman da gururlu anların yoğun olarak yaşandı.

            Büyük alkışlar eşlinde sahneye çıkan, vokalde Barış Atay ve Nihat Mugil’in yer aldığı ve Aktaş Erdoğan, Mehmet Kartal, Kadir Doğan, Nazım Sabuncu’dan oluşan Mengene Müzik Grubu’nun “Yuh yuh soyanlara” şarkısına tüm salon tempo tutarak eşlik etti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay aralardaki konuşması ve söylenen şarkılar büyük ilgi görürken, geç vakte rağmen, salonun son ana kadar dolu kalması, Atay’ın da dikkatini çekti.

            Yönetici, üye ve çok sayıda dernek dostunun da büyük emeğiyle başarı bir şekildi gerçekleştirilen 45. yıl etkinliğinde, çok sayıda kurum mesajlarıyla destek verirken, AGİF, ADHF, Trotz Alledem, KON-MED, Partizan gibi çok sayıda örgütlenme de enformasyon standı açtı.