Ulm’da Barış Manço’yu anma konseri

YaÅŸar TAN (Ulm)

Tanınmış usta gitarist Ayhan ÇoÅŸkun’un katkılarıyla Ulm’daki Jazzkeller Sauschdall’da düzenlenen Barış Manço anma konseri, müzikseverlere dolu dolu bir gece yaÅŸattı. Bu özel etkinlik, Türk müziÄŸinin efsanevi ismi Barış Manço’nun 82. doÄŸum günü vesilesiyle gerçekleÅŸtirildi. Hayranları, sanatçının unutulmaz eserleriyle dolu bir gece için bir araya geldi.

Geleneksel hale gelen konserde, Barış Manço’nun sözleriyle anılan bir cümlesi yankılandı: “Bir gün ölürsem, öldüğüm günü deÄŸil, doÄŸduÄŸum günü hatırlayın.” Bu duygu dolu an, katılımcılara sanatçının mirasının ne denli güçlü olduÄŸunu bir kez daha hatırlattı. Etkinlik, Ulm Jazzkeller Sauschdall katkılarıyla düzenlendi.

Ulm TSM Korosu Vuslat, koristler Åžengül Özcan, Fidan Köse, Melodi CoÅŸkun, Åženay Özcan, Özlem Jahn, Sula Acar, AyÅŸe Gülcü, Asiye SüleymanaÄŸaoÄŸlu ve Barış Experience Band, geceye damga vuran performanslar sergiledi. 2014 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleÅŸtirilen konserler, bu yıl da büyük bir coÅŸkuyla gerçekleÅŸti. Barış Experience Band’ın yetenekli müzisyenleri arasında Nazan Akgül, Ayhan CoÅŸkun, Johannes Honnef (davul), Sebastian Joos (bas gitar), Georg Hesse (gitar), Philipp Zey (trombon) ve Jürgen Böckeler (saksafon) yer aldı.

Konserde sahne alan konuk sanatçılar arasında Letizia Gülpembe Demirok, Tamer Demirok, Jörg Körner, Christoph Lampert, Fatih İleri, Enver Serdar (saz) ve Mario Rizzo da bulunuyordu. Özellikle 14 yaşındaki Letizia’nın babası ile birlikte söylediÄŸi “Alla beni pulla beni” dueti, dinleyicilerden büyük beÄŸeni topladı. Belçika’dan katılan Letizia, unutamayacağı bir konser yaÅŸadığını ve mutlaka tekrar geleceÄŸini söyledi.

Gece boyunca Barış Manço’nun sevilen ÅŸarkıları yankılandı. “DaÄŸlar daÄŸlar”, “Dönence”, “Kara Sevda”, “Domates”, “Aheste”, “Arkadaşım EÅŸek”, “Nazar eyle”, “Nane limon”, “Evellallah”, “Yaz dostum”, “Dere boyu kavaklar”, “Lambaya püf de”, “Unutamadım”, “Alla beni pulla beni”, “Can bedenden”, “Gülpembe” ve “Hal hal” gibi eserler, izleyicilere nostaljik anlar yaÅŸattı. Fatih İleri, Cem Karaca ve Erkin Koray’ın ÅŸarkılarından da eserler seslendirdi. Christoph Lampert ve Jörg Körner, rock’n’roll twist ile sahneyi hareketlendirerek, konukları coÅŸturdu.

Vuslat korosunun hazırladığı açık büfede çeşitli meze, tatlı ve meyve çeşitleri sunuldu. Genç BarışManço hayranları, sevdikleri şarkılara eşlik ederek geceye renk kattılar. Bu anlamlı etkinlik, Barış Manço’nun müziğinin ve mirasının hala ne denli güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Müzikseverler, bu özel gecede bir araya gelerek, Barış Manço’yu sevgiyle andılar.

Unutulmaz anılarla dolu bu gece, katılımcılarda derin bir etki bıraktı ve müziğin birleştirici gücünü bir kez daha gösterdi.