Paris’te gösteriler gerçekleştirdiler

Almanya’nın en tanınmış, köklü ve başarılı halk oyunları gruplarından Stuttgart Türk Halk Oyunları Topluluğu SUTHOT, kardeş halk oyunları toplulukları Stuttgart HETAT ve Ulm ULTRAK ile birlikte Paris’te bir dizi halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

Merhaba Haber Merkezi

58 kişi olarak otobüsle Paris’e giden kafile hem Paris’i gezdi hem de halk oyunları gösterileri gerçekleştirdi.

Paris’teki Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamalarındaki gösteriyi Paris Başkonsolosu ve Eğitim Ataşesi dahil olmak üzere bir çok önemli şahsiyetin baştan sona dikkatle izlediği görüldü.

Ülkemizin 10 değişik yöresinden oyunların orjinal kıyafetleriyle sahnede sergilendiği, 75 halk oyunları giysisinin kullanıldığı 45 dakikalık bu gösteri salonda çok büyük bir heyecan yarattı ve yerel televizyon kanalları tarafından baştan sona yayınlandı. Yerel televizyon kanalları SUTHOT’un kurucuları ve eğitmenleri Yeşim & Aykut Dalgıç ile uzun bir röportaj yaptılar. Dalgıç çifti, Almanya’daki Türk Halk Oyunları konusunda ilk ve tek kitap olan „Almanya’daki Türk Halk Oyunları“ adli kitaplarını organizasyon komitesi başkanına hediye etti.

Grup, Eyfel kulesinin yanında ve Luhr/Louvre Müzesi yanında kemençeci, klarnetçi, zurnacı ve davulcuları eşliğinde sivil kıyafetlerle oynamayı da ihmal etmedi.

SUTHOT, kardeş halk oyunları toplulukları Stuttgart HETAT, Herrenberg HETHOT ve Ulm ULTRAK ile birlikte 28 Ekim Cumartesi akşamı Stuttgart Liederhalle Hegelsaal’da yapılan Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamasında da Seymen, Adana, Sılıfke, Göçmen ve Trakya Oyunlarından oluşan kısa bir gösteri sunmuştu. Aynı gruplar Ulm’da ve Herrenberg’teki Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamalarında da gösteri yapmışlardı.

28 yıldır faaliyetlerini sürdüren SUTHOT’un yönetici ve eğitmenleri halkbilimi araştırmacıları

Dalgıç çifti „Ülkemizin 25 değişik yöresini festival veya yarışma düzeyinde oynadık. 300 civarında halk oyunu giysimiz mevcut. 7’den 70’e herkese uyabilecek kurslarımız var.“ deyip

ilgi duyan herkesi çalışmalarına beklediklerini söylüyor. Kendilerine 0157-51990446 nolu telefondan veya aykut_dalgıç@yahoo.com adlı e-mail adresinden ulaşmak mümkün.