SCHLAU, Nürnberg’de yeni eğitim yılında büyük bir rol oynuyor

Schlau yöneticisi Florian Schromm ve kurumun eğitim uzmanı Celal Turhan basın açıklaması yaptılar. Gençler için çok önemli  ve yol gösterici açıklamayı yayınlıyoruz.

Merhaba (Nürnberg)

Salgının sona ermesiyle her alanda tüm toplum için büyük bir rahatlama oldu.

Peki bu gençlerimiz için ne anlama geliyor?

Pandemi onlar için de bitti mi, yoksa gençler hâlâ hangi etkilerin yükünü taşıyor?

Elbette saf analizle yetinmiyoruz, ancak SCHLAU geçiş yönetimi de buna dayalı çözümler geliştirdi. Şimdi biraz bunları kendiniz okuyunuz!

Günümüzün gençleri yaşadıkları çevre, değerleri ve aynı zamanda bakış açıları açısından önceki nesillerden önemli ölçüde farklı olduğundan, son yıllarda uzman konferanslarında sıklıkla karşılaştırmalar yapılmıştır. Baby boomers kuşağından başlayarak X, Y ve Z kuşakları takip etti ve şimdi de Alfa Kuşağı yani 2010’dan sonra doğan kuşaklarla devam ediyoruz.

Pandemi ve diğer ciddi küresel gelişmeler gençleri etkilediği için bu bağlamda “Reset” kuşağından da bahsediyoruz.


Reset Kuşağı ne anlama geliyor?

Gençlik araştırmacısı Simon Schnetzer, Reset kuşağını şöyle tanımlıyor:
“Bu kuşak, kişisel gelişiminin hassas bir aşamasında korona salgını nedeniyle sekteye uğrayan, hayatları üzerindeki kontrol duygusunu kaybeden ve birbirlerine, ekonomiye olan güveni yeniden inşa etmek zorunda kalan gençleri ve genç yetişkinleri ifade ediyor. , siyaset ve gelecek. Sıfırlama Kuşağı, kabaca 16 ile 26 yaşları arasındaki ve hayatlarında eğitim, çalışmalar, profesyonel yaşam, gönüllü yıl, yurt dışı deneyimi, staj gibi önemli geçişlerin eşiğinde olan veya bu geçişlerin ardından olan gençleri ifade eder. Bu kuşağın gençleri, kendi geleceklerini ve toplumun geleceğini, parçalanmış hayallerinin parçalarından yeniden şekillendirmeleri gerektiği gerçeğiyle birleşiyorlar.
Anlık görüntüde Reset kuşağı , kaybetme korkusunu, yıkılan hayalleri ve ilerleyememe hissini temsil ediyor. Sanki ne zaman yeniden bir plan yapsalar, birisi sıfırlama düğmesine basıyor ve onları başlangıca geri gönderiyor.”

Pandemi sırasında gençler diğer şeylerin yanı sıra şunları yaşadı: aşağıdaki sorunlarla mücadele

•Artık okula gitmelerine izin verilmeyen öğrenciler, okulda ve okul sonrasında daha kötü fırsatlara sahip olma korkusuyla birleşti.
• Mesleki oryantasyon için çok önemli olan stajyerliklerin ortadan kaldırılması.
• Şirketlerde geçici olarak eğitim alamayan stajyerler, şirketin başının belaya gireceği ve orada hiçbir şansın olmayacağı korkusuyla birleşti.
• Gençlere özgü neredeyse tüm boş zaman etkinliklerinin yasaklanması.

Eğitim sektöründeki profesyoneller de sıklıkla gençlere ulaşmanın ve bakış açısı geliştirmenin giderek zorlaştığını belirtiyorlar. Aslında mantıklı bir durum, çünkü daha önce de belirtildiği gibi, yaşam dünyası o kadar hızlı değişti ki, geçmiş on yılların yöntemlerini kullanarak başarıya ulaşmak zorlaştı.
Bunun mantıksal sonucu gençleri süreçlere daha fazla dahil etmek olacaktır. SCHLAU her zaman tam da bu önemli arayüzlerde zamana ayak uydurmaya ve çalışma yöntemlerimizi sürekli olarak uyarlamaya çalışmaktadır. Bunu başarmak için öğrencilerle yoğun bir şekilde çalışıyoruz, aynı zamanda çok sayıda partner şirketlerimizle bakış açılarını ve ilgili birimlere katılımdan elde edilen mesleki değişimin sonuçlarını da dahil ediyoruz. Tüm süreç profesyonel kalite yönetimi tarafından desteklenmektedir.
Ancak gençlerle yaptığımız günlük çalışmalardan elde ettiğimiz deneyimlere dayanarak Simon Schnetzer’in geliştirdiği Generation Reset tanımı yeterince kapsamlı görünmüyor.
Gençler aşağıdaki ek stresli faktörlerle karşı karşıyadırlar:
• İklim krizi, “Gelecek için Cumalar”
• Savaşlar
• İnternette sürekli olumsuz bilgi tehditleri
• Yönetilemez bir dizi seçenek karşısında bunalmış olmak
İnsan ruhu, gerçek sorunlarla baş etmeyi ve çözüm bulmayı, dağınık ve belirsiz bakış açılarından daha kolay bulur. Yükü tam da burada görüyoruz: Gençler, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra hiçbir kuşağın olmadığı kadar belirsizlikle karşı karşıya kalıyorlar.
Dünyanın 10, 20, 30 yıl sonra nasıl görüneceğini kimse bilmediğinden ve komplo ve felaket teorileri sosyal ağlarda dolaştığından, pek azı şimdilik “yaşama” eğiliminde.
Savaş sonrası kuşağın tam tersine, pek çok insan mümkün olduğu kadar az çalışmak, aşırı efor harcamamak istiyor ve “eğlenmeyi” tercih ediyorlar. Daha önceki farkındalıklar olmadan, olanaklara sahip olabilmek için önce para kazanmanız gerekir.
“Güzel hayat” gerçekleşmek üzere. Ne yazık ki sonuç olarak, kişinin kendi hayallerini gerçekleştirmek için küçük krediler almasına yönelik engelleme eşiği önemli ölçüde azaldı.
Buna karşı koymak için, SCHLAU uzmanlarının her zaman öğrencilere bakış açılarını göstermeleri, anlam aktarmaları ve böylece (mümkünse sürdürülebilir) motivasyon geliştirmeleri gerekmektedir.
Nesil nispeten muhafazakar değerlerle karakterize edilir. Ayrıca insanlar güvenlik ihtiyacından dolayı evde kalmayı tercih ediyorlar. Gençlerin daha az esnek ve yeni şeylere açık oldukları görülüyor. Önceki nesillerin aksine, macera dolu sırt çantalı geziler veya okul ve eğitim alanındaki uluslararası değişim programları çok daha az popüler. Burada da öğrencilerle sürekli ve gizli çalışma gerçekten devreye giriyor.
Korkuları azaltmak ve merak uyandırmak için çalışabiliriz.
Aşırı multimedya talepleri ile birleşen stres, performans baskısı ve gelecek korkusunun bir sonucu olarak, eğitim sektöründeki profesyoneller gençler arasında ruhsal ve psikosomatik hastalıklarda keskin bir artışla karşı karşıya kalmaktadır. Sağlık sistemi yeterli tedavi seçeneklerinden yoksun olmasının yanı sıra sorunların yeniliği nedeniyle kapsamlı bir uzmanlık eksikliği de mevcut; Medya bağımlılığı veya okul devamsızlığı gibi konularda. Bu, SCHLAU’da uzman psikolojik hizmetlere geçişi başlatabilecek kalıcı ve güvenilir bir irtibat kişisinin bulunmasını daha da önemli hale getiriyor.
Yöneticilerin genellikle temelde farklı değerlere sahip nesillerden geldiği operasyonel tarafta, gençlerin görüş ve talepleri her zaman onayla karşılanmıyor. Çoğu zaman (muhtemelen genç yetenekleri işe almaya yönelik birçok kampanya nedeniyle) okuldaki notları veya davranışları ne olursa olsun herhangi bir eğitim pozisyonuna sahip olabileceğiniz yönündeki hatalı varsayıma kapılan gençler şunları isterler:
Şiddet içermeyen bir iletişim ortamında takdir ve yapıcı geri bildirimler
• Ortak kararlar
• iyi bir çalışma ortamı; Yukarıdan bakmayan, her şeyi daha iyi bilen antrenörler
• İstikrar
• Kariyer fırsatlarının veya tazminatın çok ötesinde duygusal refah Şirketler genellikle bu değerlerle uzlaşabilirler.
Mümkünse fazla mesai olmadan düzenli bir çalışma günü (“9’dan 5’e iş”) düşüncesiyle, şirkette bir “yangın” çıksa bile işler daha da zorlaşabilir.
Ancak pek çok gencin iyi uyumadıklarında veya hafif hastalık belirtileri gösterdiklerinde hasta olduklarını bildirmeleri yaygın bir çatışma kaynağıdır. Özellikle toplam hasta gün sayısı tolere edilmesi zor bir düzeye ulaştığında. Buna düzenli dakiklik, çalışma saatleri içinde sık sık cep telefonu kullanımı veya uygunsuz davranışlar da eşlik ediyorsa, işler genellikle kritik hale gelir. Durumu daha da kötüleştiren ise gençlerin bahsedilen sorunlarla karşılaştıklarında genellikle çok az içgörü göstermeleri ve başkalarını suçlamayı sevmeleridir.
SCHLAU eğitim kurumu ve yönetimi çalışanları bu ara büyük talep görüyor. Bir yandan öğrencilerle şirketlerler, diğer yandan da öğretmenler arasında tercüme ve arabuluculuk yapmak zorundalar. Kariyer yönelimi sürecinde gençlere kurumsal dünyadaki talepler ve gerçeklik hakkında gerçekçi bir resim verilmeli ve becerileri ile talepleri arasında bağdaştırılmak öğrenilmelidir. Ancak şirketlerin, takdir edici ve motive edici unsurların bulunmadığı, ev sahibi benzeri bir yönetim tarzının artık uygun olmadığını ve gençlerin, fikirleri yerine getirilmediği takdirde genellikle çok hızlı bir şekilde okulu bıraktığını da öğrenmeleri gerekiyor.
Sürdürülebilir eğitim ilişkileri başlatmak ve okuldan ayrılmaları önlemek amacıyla karşılıklı anlayış ve birbirlerine yaklaşımı organize etmek, SCHLAU’daki çalışmanın merkezi bir unsuru haline geldi.
Değişen koşullar altında şirketleri ve gençleri bir araya getiriyoruz

Büyük şirketler sıklıkla eğitim yönetimlerini ve genç yetenekleri işe alımlarını modernize etmiş ve aşağıdaki hususları dikkate almıştır:
• Gençlere yönelik bir eğitim pozisyonu kararı genellikle duygulardan etkilenir ve gerçeklerden daha az etkilenir: konuşmalarda duygusal olarak da dokunulmaları gerekir.
• Dijital araçlar ve sosyal medya aracılığıyla görünümleri ve iş ilanlarını kullanın.
• Ticaret fuarlarında bağlantı kurmak için kişisel temas önemlidir (gençler internette yeterli bilgiye sahiptir); Ticaret fuarı ekibinin olumlu bir karizması önemlidir.
• Gençlerin ihtiyaçlarını karşılarken ciddiye alın.
• Başvururken: hızlı geri bildirim önemlidir.
• Gençleri elde tutma aidiyet ve anlam duygusu yaratmak için eğitime başlamadan önce bir bağ kurun; Örnekler: şirket partilerine davet, stajyer toplantıları v.s.gibi.
Günlük işlerinde bu tür düşüncelere zaman bulamayan küçük şirketlerin, özellikle odalardan veya iş bulma kurumlarının işveren hizmetlerinden danışmanlık desteğine ihtiyaçları vardır. SCHLAU’nun uzmanları, zengin tecrübeleri sayesinde sıklıkla değerli bilgileri şirketlere aktarabilirler.
SCHLAU hedef gruptaki ve toplumdaki değişikliklere nasıl uyum sağlıyor?
Öncelikle SCHLAU’nun, genç yeteneklerin ve vasıflı çalışanların bulunmadığı zamanlarda gençleri uygun bir eğitim pozisyonuna yönlendirmek ve onları bu ölçüde hazırlamak için önemli yerlerde acil olarak ihtiyaç duyulan desteği sağladığı birkaç kez açıklanmıştı. işten ayrılmaların önlenmesi ve şirket ile stajyer için kalıcı ve karlı bir istihdam ilişkisinin yaratılması gerekmektedir.
SCHLAU uzman yöneticileri olarak biz, şu anda bir gün yapay zekanın yerimizi alabileceğinden endişe duymuyoruz.
Bu durum Generation Reset tanımından veya yeni neslin ihtiyaçlarından kaynaklanabilir. Özellikle dijitalleşmiş bir dünyada gençlerin, profesyonel yönlendirmeyle görevlendirilen SCHLAU uzmanıyla tanıdık, kişisel bir ilişkiye ihtiyacı var. İstenilen işe anlatılan duygusal erişim, yalnızca internet portalları veya videolar aracılığıyla sağlanamaz. Destek sürecinde politik ve sosyal sorunlarla ilgilenmek, eğitimin anlamını anlaşılır kılmak ve dolayısıyla motivasyon ve azmi geliştirmek için belki de bazen mesleki yönelimin kendisi kadar önemlidir.
Her zaman güncel kalabilmek için SCHLAU, tüm ekip için belirli konuları çağdaş bir şekilde hazırlayan çeşitli çalışma grupları kurmuştur:
SCHLAU Çalışma Grupları Kariyer Yönlendirme Materyalleri ve Dijital araçlara ek olarak dokunsal materyallerin geliştirilmesi yanında başvuru belgeleri, modern başvuru prosedürleri, örnek uygulama videoları, dijital Kayıt Formu,Öğretmenler ve öğrenciler için kayıt sürecini daha etkili hale getiren VR gözlükleri, Kurumsal dünyaya ışık tutan çıraklıkla ilgili filmler.
Operasyonel taraftaki değişiklikleri her zaman takip edebilmek için kalıcı şirket işbirliklerimizin yanı sıra farklı sektörlerden şirketlerin de temsil edildiği okul-iş ağında yer alıyoruz. Şirket yelpazesini genişletmek amacıyla, SCHLAU’nun henüz işbirliği yapmadığı şirketlerin yöneticileri, ekip toplantılarından önce düzenli olarak davet ediliyor. Burada şirketler tanıtılır ve istenen gereksinim profili tartışılır ve ardından veri tabanımızda saklanır. Özellikle, genel olarak gençleri barındırmaya hazır olan yeni şirketleri bünyemize katmaya çalışıyoruz. Öğrencilere büyük imkanlar sağlıyoruz.
Gençler kişisel güçlü yanlarını ve ilgi alanlarını keşfederek daha nitelikli ve kaliteli alanlardaki mesleki geleceğine yöneliyorlar.
SCHLAU ekibi olarak gençleri meslek eğitiminde, kültürel ve mesleki eğitim haklarını kullanmalarını mümkün duruma getirmektir. Burada yine amacımız gelecek için vasıflı elemanların yetişmesine ve işsizliğe karşı genç insanların mesleki alanlara kazanılmasıdır.
Mesleklere yönelik hazırlık sınıfları öğrencileri ortaokulu bitirdikten sonra şayet yer bulamazlarsa mesleki bir temel eğitim için ön hazırlık okullarına gidebiliyorlar. Schlau bu konularda da danışmanlık hizmeti ile öğrencileri desteklemektedir. Böylece gençler mesleki kariyerlerinde başarılı olabiliyorlar.

Öğrencilerin kayıtları ile öğretmenlerle ve ailelerle diyaloğa geçilerek gerekli onay ve bilgiler alınarak bire bir görüşmeler yapılıyor.
Reşit olmayanlar aile onayı ile diyaloğa girebiliyorlar. Öğrencilerin mesleki kariyerleri için onların fikirleride alınıyor. Başvuru belgelerinin oluşturulmasında gereken destek ve motivasyon ile öğrenciler destekleniyorlar. Mesleki kariyerde işyerleri ile diyaloğa geçiliyor. İş yerlerinin konumu araştırılıyor ve en uygun olanı tavsiye ediliyor. Bu süreçte taraflar için gereken tüm dökümanlar hazırlanmaktadır.
Schlau uzmanlarının firmalar ve bürokrasi yanında sivil toplum örgütleriyle de iletişim bağları çok güçlüdür.
Schlau uzmanları meslek eğitiminde Nürnberg’de şirketlerin yanısıra tüm okullarda, öğretmenler, danışmanlar, İş Acenteleri ve Zanaatkarlar odaları ile iletişim halindedir.
Orta Frankonya bölgesinde eğitim ile bağlantılı olan kurumlar ile güçlü bir diyalogu vardır. Uzmanlar gençlik kurumları, göçmen kökenli şirketler ve derneklerle diyalog halindedirler. Özellikle göçmen kökenli gençler için gereken tüm bilgileri önermekte ve gereken kurumlara yönlendirmektedirler.
Eğitim kurumu idarecisi Florian Schromm diyorki, bizim en önemli işimiz, zor durumda kalan ve ulaşılamayan gençleri mesleklere yönlendirmektir. SCHLAU hizmetleri kamu hizmeti olarak ücretsizdir.
Schlau uzmanlarından Celal Turhan yerli ve göçmen gençlere eğitim sistemi ve mesleki konumları hakkında danışmanlık yapmaktadır. Gençler tüm bürokratik bağlantılarda özel olarak desteklenmektedir.
Göçmen kurumlarla ve işletmelerle yakın ilişkiler kuran Celal Turhan genç göçmen öğrenciler için hem firmaları hem de meslek yapacak öğrencileri yönlendiriyor. Aileler ve gençler Türkçe dilinde eğitim sistemi ve olanaklar hakkında bilgiler edinebiliyorlar.
Nürnberg Schlau eğitim kurumunun hizmetlerini Bavyera Eyaleti, Aile, çalışma ve sosyal işler bakanlığı ile Nürnberg belediyesi finanse etmektedir. Schlau eğitim kurumuna destek veren kurumlara çok teşekkür ederiz.